top of page
FUNDAL ALB.png

Erasmus Info Meeting [2023]

26 martie

Erasmus+ reprezintă un program educațional, care are ca scop facilitarea relațiilor dintre diverse unități universitare, din Europa și nu numai, astfel încât, tinerii să opteze pentru un strop de diversitate de-a lungul parcursului lor academic. Acesta oferă oportunitatea de a efectua studiile în orice țară activă în parteneriat (ex: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania Grecia, Franța, Italia, Portugalia, Polonia și Turcia) timp de un semestru, sau chiar un întreg an universitar. Programul are o structură flexibilă și simplă, condiția de înscriere principală fiind reprezentată de calitatea de student la licență/master/doctorat.

Referitor la întocmirea dosarului pentru înscriere în programul Erasmus+, acesta trebuie să conțină: un certificat care să ateste nivelul de cunoștințe al limbii străine specificate de unitatea universitară aleasă (nivel min. B2); o scrisoare de motivație (scopul și obiectivele vizate pentru mobilitate, scrisoare redactată într-o limbă străină de circulație internațională); un plan al programului de studii (ce cursuri vor fi urmate de-a lungul semestrului sau al întregului an universitar); un CV în format Europass, într-o limbă de circulație internațională; minim o recomandare din partea unui cadru universitar.

În cadrul facultății noastre, a fost organizată o conferință cu scop informativ despre proiectul Erasmus+. Studenții interesați au putut afla direct de la cei care s-au mai intersectat cu programul Erasmus+ ce presupune studiul în străinătate, cum se pot pregăti să aplice și ce beneficii oferă o astfel de oportunitate. Toți invitații s-au pregătit cu un bagaj de informații generos și au împărtășit, bazându-se pe experiența personală, numeroase detalii utile, începând de la motivația deciziei de a aplica, selectarea destinației și procedura de înregistrare în cadrul universității gazdă, până la informații referitoare la cazare (buget mediu 250 euro/lună;) și organizarea cursurilor din programa facultății respective.

Mai mult, în cadrul conferinței au fost aduse în discuție provocările venite la pachet cu adaptarea la un mediu nou de locuit și de studiu, printre care se numără dorul de casă, integrarea socială și resimțirea unui șoc cultural, dar și modul în care acestea pot fi gestionate.

ERASMUS COVER

Valentin Drăghiciu

Prezentare

Măriuca Drăgoi

Prezentare

Irina Vlanga

Prezentare și poze

FUNDAL ALB.png

Erasmus Info Meeting [2023]

17 martie

Proiectul ,,Erasmus+ Info Meeting”, organizat în primăvara anului 2023, a prezentat studenților programele, modalitățile de accesare a unei burse, oportunitățile pe care le au la dispoziție pentru a studia în străinătate, precum și avantajele acestei experiențe inedite. În cadrul conferinței au fost abordate teme precum: etapele procesului de aplicare, modalitatea de departajare, condițiile care trebuie îndeplinite pentru a participa la selecție, studenții primind, de asemenea, răspunsuri la întrebările adresate ulterior.

Drept invitați i-am avut pe doamna Crăciun Beatrice(din partea Biroului Erasmus+ al UB) și pe dl. conf. univ. dr. Alexandru Mironov(din partea Facultății de Istorie). Totodată, doi studenți, ce s-au bucurat de experiența pe care acest program al Uniunii Europene o are de oferit, ne-au descris motivele pentru care nu ar trebui să ratăm această oportunitate și ne-au împărtășit sfaturile de care ar trebui să ținem cont pentru a ne bucura pe deplin de continuarea studiului în afara țării.

Program Erasmus
bottom of page